Президентът на Съединените щати Джо Байдън направи коментар за признаването

...
 Президентът на Съединените щати Джо Байдън направи коментар за признаването
Коментари Харесай

Джо Байдън за признаването на Палестина: Тя трябва да се създаде чрез преговори

 

Президентът на Съединените щати Джо Байдън направи коментар за признаването на Палестина за страна.

В изказване на Съвета за национална сигурност към Белия дом се споделя, че президентът е мощен покровител на решението за две страни и е бил подобен през цялата си кариера, само че страната Палестина би трябвало да бъде основана посредством договаряния, а не посредством едностранно признание.

Вчера Испания, Ирландия и Норвегия оповестиха, че ще признаят Палестинската автономност като суверенна страна. 

Очакваше се това да направи и Белгия, само че на съвещание държавното управление взе решение " да се изчака по-подходящо време ".

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху реагира остро на събитията. Той сподели, че Европейското признание на палестинска страна ще бъде премия за терора на Хамас, поради който стартира войната. 


" Хамас " е определяна за терористична формация от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Израел и други страни.

 Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 2 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 2 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)

Според Мадрид решението не е против Тел Авив, нито за " Хамас "

Според Мадрид решението не е против Тел Авив, нито за " Хамас ", а е " в интерес на мира ".

Европа обаче остава разединена по този въпрос. Точно една трета от страните членки на Европейски Съюз са признали Палестина. Веднага след офанзивата на „ Хамас “, още четири страни членки обявиха подготвеност да го създадат.

Поне за момента Френско-германският мотор на Европейския съюз обаче остава отвън тази наклонност, макар че Париж съобщи, че признаването на Палестина не е табу за Франция, в случай че остава в границите на политическата тактика за съществуването на две страни.

Снимка: iStock

Палестинските водачи го приветстваха като " исторически миг ", а Израел го дефинира като " изкривена стъпка, която показва, че тероризмът се отплаща ".

Тел Авив извика посланиците на трите страни, на които даде обещание да покаже видео с офанзивите на " Хамас " от 7-и октомври.

Най-малко 140 членки на Организация на обединените нации, измежду които и България, към този момент признават Палестинската страна.

Сред тях обаче не са Англия и Съединените щати.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР